L'AFA solidària

Durant el curs 2018-2019 es va posar en marxa, a rel de la petició d’un grup de col·laboradores, la comissió solidària de l’AFA per tal de dur a terme projectes solidaris. L’objectiu és poder transmetre als nostres fills i filles el valor de la solidaritat. Fins ara hem fet:

 


 

  

Little Hero / som prematurs:

Hem col·laborat amb Little Hero/som Prematurs recollint cabdells de llana. A més, hem organitzat un taller d’adults i infants on hem aprés a teixir per poder aportar als hospitals lots de benvinguda, mantetes, gorrets de nadó, peücs.. fins i tot lots de dol. Alguns només hi hem pogut posar les ganes, d’altes han elaborat autèntics lots i entre tots hem posat el nostre granet de sorra per ajudar als infants prematurs i a les seves famílies.

    


 

 

 

Magic Line: 

l’AFA subvenciona i organitza la creació de grups per a la Magic Line de St. Joan de Déu . Hi hem participat famílies senceres en vàries edicions. Ha estat un èxit!

    

 

Jardí Solidari: 

A la festa de la Família: durant el matí, a les Firetes, els nens i nenes, amb les seves mans, realitzen diferents objectes que els pares i mares poden comprar, un cop acabada la festa. El que es recull es destina a una ONG diferent cada any.

2018 Contra el càncer infantil Sant Joan de Déu: el que es va recollir es va destinar a aquest hospital per la lluita contra aquesta malaltia, per ajudar als "petits valents".

2019 “IMPARABLES” de la Fundació Josep Carreras: el que es va recollir es va destinar contra la leucèmia. A la nit, els participants de la Revetlla que van voler van ballar el SWING DELS IMPARABLES! 

   

A partir del curs 2021-22 les Firetes han canviat de format i no s'ha pogut fer cap acció solidària. Tot i així, des de l'AFA les anem fent en altres moments i activitats.

 

Nadal Solidari:

Per Nadal fem diverses accions solidàries com recollida de joguines o la nostres Rifa Solidària.

 

Recollida de material per als refugiats (2022):

Des de l'AFA col·laborem amb Pastoral de l'Escola recollint material per als refugiats del conflicte bèl·lic a Ucraïna. Tot i les dificultats en poder fer arribar el material a conseqüència dels costos i altres problemes logístics, ho hem organitzat amb el compromís de fer-ho arribar a través del Consulat Ucranià.

 

Menjador solidari:

Des de l'AFA vam fer arribar a l'escola la preocupació pel sobrant del menjador. Així va començar el projecte "A Maristes Sants-Les Corts el menjar no es llença" que, gràcies al recolzament i la implicació de l'escola (direcció, cap de serveis, Pastoral i cuina) s'està duent a terme des del curs 2018-2019. El menjar cuinat que no es serveix es fa arribar a la ONG "Nutrició sense fronteres", dins el projecte "BCN comparteix el menjar". L'AMPA finança la compra dels recipients per l'emmagatzematge dels aliments. 

 

Pots formar part de la comissió solidària de l’AMPA, la solidaritat necessita mans!!!

Apunta't a la comissió!